Att ställa upp

Ibland kan man göra något som för en själv är så betydelselöst men för någon annan så kan det betyda allt.

Det ringde på dörren så jag kikade igenom titthålet, min förväntan var att se någon säljare men där stod en lite tjej. 

Jag öppnade dörren försiktig och hon presenterade sig, hennes röst darrade och jag såg på henne att hon var väldigt nervös. Hon sträckte fram en katalog med massa godisar och kakburkar.

Hon var ute och sålde kakor och godisar för att tjäna pengar till sin förening. Beställningsdelen ekade tomt. Jag vet inte om jag var den första hon knackat på eller om hon varit runt men ingen köpt så jag bestämde mig för att köpa. Jag beställde ett paket kakor och ett paket med godisar, trots att jag varken gillar godis eller kakor, men jag tyckte verkligen synd om henne.

Efter beställningen sa vi hejdå och jag stängde dörren, men valde av någon anledning att kika genom titthålet och då ser jag henne, hon gör någon segertecken och hoppar upp och ner av glädje.

Tänk vad något så litet som de kan göra någons dag! Fyfan vad härligt.