Blogg

Den nya trenden

Vet inte om ni hänger på TikTok eller inte, men det finns en ny trend som cirkulerar runt där folk tar BCAA eller annan prestationshöjare utan att blanda ut det med vatten, utan dom tar det i pulverform, vilket jag själv tycker, eller tyckte var helt sjukt.

Men som med allt annat, ser man det ofta nog, så normaliseras det och helt plötsligt stod jag där, med skopan i handen, och hällde i mig det, inget vatten utan direkt in munnen och allt jag kan säga är, FYYFAN!

Det var starkt, otroligt starkt, med tanke på att det skall spädas ut med vatten, det är som att ni skulle ta outspädd saft och dricka det, det funkar liksom inte.

Visst, BCAA:n från sportkost smakar riktigt bra, men utan utspädning så funkar det inte.

Där stod jag och undrade vad fan jag höll på med, en trend som troligtvis är fejk gick jag på. jag skrattade åt mig själv i ett par minuter.

Så nu vet ni, allt man ser på TV eller på nätet är inte alltid sant!

Längesen men måste tipsa om mitt senaste köp.

Mitt senaste inlägg var ju ett tag sedan men nu känner jag ändå att jag skulle vilja komma tillbaka och börja blogga igen. Tycker ju de är väldigt roligt att skriva av mig så har helt klart saknat detta. 

Ah vad har jag gjort sedan sist kanske ni nu undrar, jo pandemin slog ju ut i mars förra året och efter de har man ju bara kunnat vara hemma. Så förra sommaren har jag tro de eller ej spenderar väldigt mycket åt fiske. Jag fiskade ju mycket som barn men nu när corona kom hittade jag tillbaka till de intresset och älskar det nu. 

Jag har ju alltid bara fiskat för att de är en rolig grej aldrig riktigt tagit de seriöst med utrustning osv men senaste tiden har jag verkligen känt att detta är min nya grej. Så jag var på jakt efter ett par nya glasögon och kom då in på Leechstore som har ett otroligt utbud av fiskeglasögon.

jag fastnade direkt för alla de polaroidglasögonen de hade tycker ju de är så snyggt och väldigt funktionellt med. Läst på mycket om fiskeglasögon och detta verkar ju vara nya trenden. Jag slog till på ett par och de skulle jag inte ångra. 

Glasögonen är så fruktansvärt bra OCH snygga. Kan använda dem på stan men även när jag är och fiskar. Så bra kombo! Är så otroligt nöjd så ville bara tipsa er alla fiskare där ute om poloroidglasögon och Leechstore.com grym leverantid och bra kundservice. 

Tips tips tips!! Nu ska jag bege mig ut till båten och åka ut och fiska i de fina vädret! 

Hörs snart igen!

Lyxig snus

Hej!

Jag brukar snusa billig snus som min granne producerar, han köper någon låda med halvfärdiga prillor som han sen låter vatten bada i några dagar.

Snuset smakar inte jättegott men det stillar ändå mitt stora snusbehov, det duger i krig helt enkelt. 

Efter att jag fått förra batchen av grannen insåg jag att det skadade mitt tandkött mer än vanligt och att jag verkligen har tröttnat på smaken. En regnig dag gick jag därför och köpte mig en dosa Odens snus.

Lyckan kom direkt efter att jag hade lämnat butiken. Känslan när man såg den ljuva silvriga färgen kring dosan, känslan när man öppnade dosan och såg hur städat det såg ut. Prillorna låg i ordning och skrek på mig, de ville att jag skulle ta en snus nu på direkten. Jag gjorde det varje sund människa hade gjort, jag spottade ut min “nygamla” snus, alltså den som jag stoppade in precis innan jag gick in i butiken. Ersatte den med en Odens och kände direkt hur jag blev varm i hela kroppen av glädje. Denna lyxiga snus är definitionen av lycka, himlen öppnade sig och regnet slutade.

Jag tror mig ha hittat meningen med livet, god snus.

40% ökad försäljning från förra året

Vi har på sistone gjort lite förändringar i butiken. 

Målet är att alltid effektivisera lagret och se till att vi spenderar så lite tid som möjligt bak på lagret, vilket i sin tur möjliggör att man kan spendera mer värdefull tid på butiksgolvet ute med kund.

Numera ser vi till att göra kontinuerliga analyser där vi genom våra olika affärssystem kan se vilka produkter som säljer mest. Med denna information försöker vi hålla exponeringen levande. Vi anpassar butiken varje vecka för att alltid ha relevanta produkter till hands. 

De stora produkterna som vi har på lager har också fått en ny plats. Vi installerade ett begagnat paternosterverk förra veckan, det har friat upp otroligt mycket plats på lagret, vi kan dessutom koppla ihop det med vårt affärssystem vilket gör att vi kan se till att produkterna ligger framme när vi kommer till lagret för att hämta dem. Från vad jag har hört så ska man spara väldigt mycket tid med dessa maskiner. 

Hittills är resultatet otroligt mycket bättre, om man jämför denna veckan mot samma vecka förra året har vi haft en 40% högre försäljning detta året.

Resultatet av vår nya lagerlösning

I början på detta året fick vi installerat våra nya paternosterverk. Detta har varit väldigt nödvändigt eftersom vi genom denna uppgradering haft möjlighet till att bygga ut vårt lager och dubbla lagerkapaciteten samtidigt som vi halverat tiden som krävs för att plocka våra varor. Vårt lager har med dessa maskiner blivit mycket smartare, effektivt och lätthanterligt. Vi lyckades lösa en snygg implementation i vårt befintliga lagersystem och behövde därför inte göra några större förändringar. Det har helt enkelt hittills varit en helt felfri process.

Det känns så konstigt att inte längre vara nära kapacitetstaket av lagret utan istället ha så otroligt mycket plats för alla produkter. Vi har dessutom en otroligt mycket bättre struktur nu än vad vi hade med de traditionella lagerplanen och tillhörande manuella, gamla metoder.

Framåt kommer vi kunna ta emot flera nya kunder och lösa lagerhanteringen på ett snyggt sätt, de effektiviserade arbetsmetoderna maskinerna gav oss innebär också att vi inte heller behöver anställa någon ny personal utan vi kan istället stanna stanna med befintlig bemanningsstyrka. Om vi på sikt byter till större lokaler och får mer plats kommer vi definitivt köpa fler lagerautomater så att vi kan optimera platsen och arbetsprocesserna så mycket som möjligt.

Ansökan mottagen

och där skickade jag iväg mitt CV och personliga brev till industriunderhåll.

Jag behöver nya utmaningar känner jag, inte för att jag inte trivs med mitt liv just nu, utan mer för att jag behöver lite ändringar i mitt liv. Efter allt detta med Covid-19 så känner jag att jag behöver tillföra något spännande i mitt liv. Ett nytt jobb med nya kollegor och nya arbetsuppgifter hade verkligen gjort livet mer spännande.

Nej, jag är inte deprimerad, jag lovar, jag behöver bara bryta lite gamla vanor och införa nytt i mitt liv.

Vi hörs, tjingeling.

Byte av ytterdörr

Nu när vintern är ett minne blått och våren går snart över till sommar så var det dags att ta tag i ytterdörren.

Vi har länge velat byta ut den men aldrig fått de gjort. Livet har ju passerat i 180 men nu när man blir tvungen att stanna upp pga pandemin så är det dags att ta tag i allt som man annars skjuter upp hela tiden.

Vi har valt en ytterdörr från mockfjärds, vi har tidigare bytt våra fönster och använt os av dem och vi har varit supernöjda.

Leverans och byte sker i veckan, och vi ser verkligen fram emot det.

Underhållssystem

Lovord efter lovord, det är vad vi får av leverantörer vi jobbar med nu. Det är mycket som har strulat och mycket som inte funkar ännu, ändå har vi haft företaget i mer än ett år.

Nu har vi beslutat att avbryta kontraktet och faktiskt ge oss ut i marknaden efter en ny leverantör som kan leverera ett underhållssystem som faktiskt levererar.

Med det sagt så har jag haft kontakt med ett företag så just är specialister inom underhållssystem, dem heter Maintmaster.

Vi har hört oss om och alla deras kunder har varit supernöjda, men som sagt, vi vill är lite restriktiva i hur vi eller OM vi skall gå vidare, vi vill ju inte befinna oss i samma situation.

Så snälla, ni som läser här, om ni mot förmodan har hört talas om just Maintmaster kan väl kontakta mig. det skulle jag verkligen uppskatta.

nya golv!

Vi har skaffat nya golv!
Kökets två lokalerna har fått sig ett rejält lyft. Det är ju otroligt viktigt för oss som arbetar med livsmedel att ha en ren och hygienisk miljö.

Trots allt så måste man faktiskt förstå var ifrån all smuts och damm kommer. Mycket ligger på golvet och fastnar gärna i de gamla betonggolven som vi haft här i lokalerna.

En grundlig renovering var ett måste och snart så är det klart. Det största utrymmet är färdigt, vilket känns befriande, för då kan vi fortsätta med verksamheten just nu.

Killarna från Inhab är dessutom sjukt trevliga grabbar och vi har delat en del skratt de dagar de varit här och arbetat hos oss. Gött gäng som gör sjukt snygga golv!

Öppning av ny butik

Vi planerar att eventuellt öppna en liten butik på Söder.

Det finns en lokal ledig som tyvärr behöver en del renovering, men med rätt företag kan vi nog få till det som vi vill. Först och främst behöver vi ha nya rutor och glas i lokalen.

Jag såg en byggbil häromdagen som körde förbi och jag tänkte att jag måste höra av mig till dom.

Det stod glasjouren på hela sidan och jag skrev ner deras namn i mobilen. Jag kollade om det fanns några omdömen om dom på nätet och fick mycket gott intryck så dom ska jag höra av mig till i första hand. Det är ju viktigt med snygga skyltfönster som också uppfyller alla de krav man har som butiksägare.