Blogg

Längtar till hösten!

Jag måste bara berätta om en rolig nyhet! Jag har fått en grym praktikplats och jag börjar redan efter sommaren. Jag kommer vara totalt 4 månader på en tandläkarklinik i centrala Göteborg och jag fick ett riktigt bra intryck på min intervju och de har varit så gulliga i all kontakt jag haft med dom. Som ni vet så pluggar jag till tandsköterska och jag har bara 1,5 år kvar. Älskar verkligen möjligheten till praktik och jag är tacksam över att jag inte var ute i sista minuten med att söka runt för nu fick jag verkligen en jag känner mig nöjd med.

Känslan när man kommer in på deras klinik är så himla häftig, de har ny arbetsplatsbelysning för just tandläkarkliniker och jag har aldrig sett en klinik som ser så proffsig och lyxig ut! De har köpt sina från ett företag som heter D-tec och jag tycker verkligen att man ska spana in deras produkter om man driver klinik av något slag.

Under praktiken kommer jag få gå med en tandläkare som heter Ewa i 4 veckor och en annan tandsköterska som heter Benjamin i 9 veckor. Resterande tid kommer jag få lära mig administrativt jobb krig yrket och även få tid att skriva en uppsats som ska göras under praktiken.

Som ni märker är jag taggad och längtar!!

Nyttig snus

Jag vill bara klargöra att allt man är beroende är inte bra, men vissa saker är bättre en andra.

Jag har levt hälsosamt mer eller mindre hela mitt liv, det enda som jag aldrig kunnat sluta med är just snus.

Jag har snusat i över 20år, jag började med lössnus och och när snus i påsar blev tillräckligt bra så gick jag över till det för att det kändes ”nyttigare”. För några år sedan så kom tobaksfritt snus och nu har jag gått över till det, vilket känns så mycket bättre.

Egentligen är det bästa att sluta, men samtidigt är det det enda onyttiga jag har i mitt liv haha.

White fox nicotine pouches är det jag kör helhjärtat på och som sagt, det känns bra att det är tobaksfritt då det är det som är den största hälsofaran.

Kakorna var kanon

För ett par veckor sedan så var det en liten tjej som kom och sålde kakor. Jag beställde och tänkte inte mer på det, men igår ringde det på dörren och där stod med alla kakor jag beställt.

Hon såg så glad ut när hon lämnade över kakorna.

Jag kan meddela att en halv kakburken försvann inom en timma, dom var fantastiska.

Så, med det sagt så är det verkligen värt att handla kakor från barnen som går runt och knackar dörr för att tjäna pengar till klassen, inte nog med att man hjälper dom, deras produkter är fantastiska.

Hejhej

Att ställa upp

Ibland kan man göra något som för en själv är så betydelselöst men för någon annan så kan det betyda allt.

Det ringde på dörren så jag kikade igenom titthålet, min förväntan var att se någon säljare men där stod en lite tjej. 

Jag öppnade dörren försiktig och hon presenterade sig, hennes röst darrade och jag såg på henne att hon var väldigt nervös. Hon sträckte fram en katalog med massa godisar och kakburkar.

Hon var ute och sålde kakor och godisar för att tjäna pengar till sin förening. Beställningsdelen ekade tomt. Jag vet inte om jag var den första hon knackat på eller om hon varit runt men ingen köpt så jag bestämde mig för att köpa. Jag beställde ett paket kakor och ett paket med godisar, trots att jag varken gillar godis eller kakor, men jag tyckte verkligen synd om henne.

Efter beställningen sa vi hejdå och jag stängde dörren, men valde av någon anledning att kika genom titthålet och då ser jag henne, hon gör någon segertecken och hoppar upp och ner av glädje.

Tänk vad något så litet som de kan göra någons dag! Fyfan vad härligt.

Lyft, lyft och lyft.

Satt och reflekterade här om dagen. Vad gjorde vi innan kranar fanns? Hur lyfte vi saker och ting? Hur kunde folket i egypten bygga pyramider? 

Mycket tankar snurrade när jag under gårdagen satt och reflekterade över detta. Tänk att vi människor för många herrans år sedan byggde stora sagolika konstruktioner utan några som helst moderna maskiner. Coluseum i Rom, pyramiderna och Sfinxen i kairo och så vidare och så vidare. Det är mäkta imponerade att vi hade lösningar för att bygga dessa fantastiskt enastående verk men jag tycker att det nästan är mer imponerande hur långt vi har kommit i utvecklingen. 

Idag har vi moderna maskiner, moderna kranar och allting flyter på så flexibelt. Häromdan scrollade jag och såg företaget Abus som tillverkar kranar och kransystem. Det fick mig att tänka efter hur häftigt det är med industri och hur långt vi har kommit, inom branschen jämfört med bara 30 år sedan men också generellt över flera tusen år.

Jag anser att det är en ganska intressant tanke. Vad tycker ni? Kände att jag var tvungen att skriva av mig lite granna såhär på kvällskvisten. Nu blir det att vila hjärnan lite inför morgondagen. Blir kul att gå till jobbet, NOT haha. 

Vi hörs av snart,

Tjabba, tjena och hallå på er!

Hoppas ni njuter av sommarvärmen lika mycket som jag!!

Vilken fantastisk sommar vi har haft hörni, trots en viss pandemi. Gud vad jag längtar tills den är över men vi får härda ut tillsammans. Jag har kommit till insikt med att vi helt enkelt får se det lilla positiva i det stora svarta och se möjligheter och lösningar istället för problem. Har under våren och sommaren verkligen försökt jobba på mig själv och försöker bli en mer positiv person och jag känner att det har funkat! Vi har så mycket att va tacksamma för!!

HUR som helst så har jag äntligen gått på semester – WIHOO! Är verkligen såååå TAGGAD! Nästa vecka åker jag och Pelle till Tylösand – kommer bli superkul!

Första veckan av semestern har vi bara varit hemma och det har verkligen varit så varmt! Vet inte hur vi hade klarat oss utan våra solskydd från sunoff som vi satte upp förra månaden.

Det har varit superskönt att vara hemma och bara komma in i “semester-mode” eller snarare “hemester”.

Nu ska jag inte sitta framför datorn något mera för soltimmarna försvinner snabbare än man tro.

Längesen men måste tipsa om mitt senaste köp.

Mitt senaste inlägg var ju ett tag sedan men nu känner jag ändå att jag skulle vilja komma tillbaka och börja blogga igen. Tycker ju de är väldigt roligt att skriva av mig så har helt klart saknat detta. 

Ah vad har jag gjort sedan sist kanske ni nu undrar, jo pandemin slog ju ut i mars förra året och efter de har man ju bara kunnat vara hemma. Så förra sommaren har jag tro de eller ej spenderar väldigt mycket åt fiske. Jag fiskade ju mycket som barn men nu när corona kom hittade jag tillbaka till de intresset och älskar det nu. 

Jag har ju alltid bara fiskat för att de är en rolig grej aldrig riktigt tagit de seriöst med utrustning osv men senaste tiden har jag verkligen känt att detta är min nya grej. Så jag var på jakt efter ett par nya glasögon och kom då in på Leechstore som har ett otroligt utbud av fiskeglasögon.

jag fastnade direkt för alla de polaroidglasögonen de hade tycker ju de är så snyggt och väldigt funktionellt med. Läst på mycket om fiskeglasögon och detta verkar ju vara nya trenden. Jag slog till på ett par och de skulle jag inte ångra. 

Glasögonen är så fruktansvärt bra OCH snygga. Kan använda dem på stan men även när jag är och fiskar. Så bra kombo! Är så otroligt nöjd så ville bara tipsa er alla fiskare där ute om poloroidglasögon och Leechstore.com grym leverantid och bra kundservice. 

Tips tips tips!! Nu ska jag bege mig ut till båten och åka ut och fiska i de fina vädret! 

Hörs snart igen!

Lyxig snus

Hej!

Jag brukar snusa billig snus som min granne producerar, han köper någon låda med halvfärdiga prillor som han sen låter vatten bada i några dagar.

Snuset smakar inte jättegott men det stillar ändå mitt stora snusbehov, det duger i krig helt enkelt. 

Efter att jag fått förra batchen av grannen insåg jag att det skadade mitt tandkött mer än vanligt och att jag verkligen har tröttnat på smaken. En regnig dag gick jag därför och köpte mig en dosa Odens snus.

Lyckan kom direkt efter att jag hade lämnat butiken. Känslan när man såg den ljuva silvriga färgen kring dosan, känslan när man öppnade dosan och såg hur städat det såg ut. Prillorna låg i ordning och skrek på mig, de ville att jag skulle ta en snus nu på direkten. Jag gjorde det varje sund människa hade gjort, jag spottade ut min “nygamla” snus, alltså den som jag stoppade in precis innan jag gick in i butiken. Ersatte den med en Odens och kände direkt hur jag blev varm i hela kroppen av glädje. Denna lyxiga snus är definitionen av lycka, himlen öppnade sig och regnet slutade.

Jag tror mig ha hittat meningen med livet, god snus.

40% ökad försäljning från förra året

Vi har på sistone gjort lite förändringar i butiken. 

Målet är att alltid effektivisera lagret och se till att vi spenderar så lite tid som möjligt bak på lagret, vilket i sin tur möjliggör att man kan spendera mer värdefull tid på butiksgolvet ute med kund.

Numera ser vi till att göra kontinuerliga analyser där vi genom våra olika affärssystem kan se vilka produkter som säljer mest. Med denna information försöker vi hålla exponeringen levande. Vi anpassar butiken varje vecka för att alltid ha relevanta produkter till hands. 

De stora produkterna som vi har på lager har också fått en ny plats. Vi installerade ett begagnat paternosterverk förra veckan, det har friat upp otroligt mycket plats på lagret, vi kan dessutom koppla ihop det med vårt affärssystem vilket gör att vi kan se till att produkterna ligger framme när vi kommer till lagret för att hämta dem. Från vad jag har hört så ska man spara väldigt mycket tid med dessa maskiner. 

Hittills är resultatet otroligt mycket bättre, om man jämför denna veckan mot samma vecka förra året har vi haft en 40% högre försäljning detta året.

Resultatet av vår nya lagerlösning

I början på detta året fick vi installerat våra nya paternosterverk. Detta har varit väldigt nödvändigt eftersom vi genom denna uppgradering haft möjlighet till att bygga ut vårt lager och dubbla lagerkapaciteten samtidigt som vi halverat tiden som krävs för att plocka våra varor. Vårt lager har med dessa maskiner blivit mycket smartare, effektivt och lätthanterligt. Vi lyckades lösa en snygg implementation i vårt befintliga lagersystem och behövde därför inte göra några större förändringar. Det har helt enkelt hittills varit en helt felfri process.

Det känns så konstigt att inte längre vara nära kapacitetstaket av lagret utan istället ha så otroligt mycket plats för alla produkter. Vi har dessutom en otroligt mycket bättre struktur nu än vad vi hade med de traditionella lagerplanen och tillhörande manuella, gamla metoder.

Framåt kommer vi kunna ta emot flera nya kunder och lösa lagerhanteringen på ett snyggt sätt, de effektiviserade arbetsmetoderna maskinerna gav oss innebär också att vi inte heller behöver anställa någon ny personal utan vi kan istället stanna stanna med befintlig bemanningsstyrka. Om vi på sikt byter till större lokaler och får mer plats kommer vi definitivt köpa fler lagerautomater så att vi kan optimera platsen och arbetsprocesserna så mycket som möjligt.